WEBSHOP OPEN 24/7 | Contacteer onze adviseurs via WhatsApp (+32 479 05 65 99) voor LIVE CHAT van maandag t/m zaterdag tussen 9u30 en 18u00.

 

Voor SCHOENADVIES werken we uitsluitend OP AFSPRAAK. Boek op voorhand jouw persoonlijke afspraak voor 30 minuten één-op-één advies. Lees hier meer.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Vaak krijgen we dezelfde vragen. Om u sneller van dienst te kunnen zijn hebben we deze vragen hieronder beantwoord.

MOET IK EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN LOOPANALYSE?

Voor een loopanalyse heb je een afspraak nodig.

MOET IK SPECIALE KLEDIJ VOORZIEN VOOR EEN LOOPANALYSE?

Speciale kledij is niet vereist. Voor een goede analyse is het wel aangewezen dat het onderbeen zichtbaar is. Een short is echter niet nodig. Het volstaat om bvb bij een jeansbroek de broekspijpen enkele malen om te slaan. Voorzie, indien mogelijk, uw huidige loopsokken.

Related questions

KAN IK OOK ALS NIET-LOPER EEN LOOPANALYSE LATEN DOEN?

Ook niet-lopers en niet-sporters kunnen zeker bij ons terecht voor een loopanalyse.
Voor wandel-, werk- en of dagelijkse schoenen (of zolen) kunnen we via een ganganalyse (al stappend) het juiste advies geven.

HOEVEEL KOST EEN LOOPANALYSE?

Een loopanalyse is gratis bij aankoop van schoenen en/of steunzolen. Indien niet onmiddellijk overgegaan wordt tot een aankoop dan rekenen wij €25 aan voor de analyse.
(Deze €25 wordt echter aanzien als voorschot bij aankoop van schoenen en/of steunzolen binnen 1 jaar na de analyse).

HOE LANG DUURT EEN LOOPANALYSE?

Wij rekenen op 20 à 30 minuten per persoon voor een loopanalyse (bij aanmeten steunzolen of adviseren schoenen).

MAG IK LANGSKOMEN VOOR EEN LOOPANALYSE MET (LOOP)SCHOENEN DIE ELDERS AANGEKOCHT WERDEN?

U mag zeker langskomen met schoenen die niet bij ons aangekocht werden. Via de analyse bepalen we of deze schoenen geschikt zijn voor u en indien nodig passen wij ze aan of adviseren we meer geschikte schoenen.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN LOOPANALYSE EN EEN PROLAB ANALYSE?

De loopanalyse (Footscan drukmeting) geeft een zeer grote hoeveelheid aan informatie over de voetafrol die wordt gebruikt voor het adviseren van wandel- en loopschoenen en het opmaken van steunzolen. Deze analyse doen we standaard in elk filaal en bij elke klant (beginner tot topatleet). De resultaten hiervan worden mondeling besproken.

In het prolab wordt deze loopanalyse (Footscan drukmeting) uitgebreid met video- en markeranalyse van de volledige loophouding met high-speed camera's.
Dit kan nog aangevuld worden met een rugscan, meting van het eventuele beenlengteverschil en een scan voor de lichaamssamenstelling. Alle resultaten worden mondeling besproken. Maar je krijgt die achteraf ook via mail toegestuurd samen met een verslag van de belangrijkste resultaten.

De prolab analyse is nuttig voor iedereen die een uitgebreide analyse van zijn volledige loophouding wil of als uit een loopanalyse in de winkel zou blijken dat een meer uitgebreid onderzoek noodzakelijk is.

WAAR MOET IK ZIJN VOOR EEN PROLAB ANALYSE?

De PROLAB analyse is enkel mogelijk in onze winkel te Zwijndrecht.

Related questions

HOE MOET IK MIJN LOOPSCHOENEN ONDERHOUDEN?

Loopschoenen reinigt u best met lauw water en zachte zeep. Bij voorkeur met een handschuurborsteltje. Veters laat u weken in een emmer. Daarna laat u de schoenen op een droge, warme plek (kamertemperatuur) uitdrogen. NIET op de verwarming om vervorming te voorkomen. Uw schoenen mogen niet in de wasmachine of droogkast.

HOE LANG GAAN LOOPSCHOENEN MEE?

De levensduur van een loopschoen wordt niet louter bepaald door de zichtbare, uitwendige slijtage. Eigenschappen zoals stabiliteit en schokdemping hangen sterk af van de levensduur van de tussenzool en die wordt vooral bepaald door het totaal aantal gelopen kilometers. Een tussenzool gaat ongeveer 1000km mee. Dit cijfer zal lager liggen bij veel lopen op harde ondergrond en bij hoger lichaamsgewicht.

HOE KAN IK ZIEN OF MIJN LOOPSCHOENEN AAN VERVANGING TOE ZIJN?

Inspectie van schoenzool of bovenwerk is niet altijd betrouwbaar. In sommige gevallen is er weinig of geen zichtbare, uitwendige slijtage maar zal de schoen toch onvoldoende demping of stabiliteit bieden door het totaal aantal gelopen kilometers. Kom gerust langs voor ons vrijblijvend deskundig advies omtrent de slijtage van uw schoenen.

WAAROM KAN IK DE KLEUR VAN MIJN LOOPSCHOENEN NIET KIEZEN?

Bij ons worden uw voeten onderworpen aan een wetenschappelijke loopanalyse. Aan de hand van de meetresultaten wordt voettype en looppatroon geanalyseerd en worden de meest geschikte schoenen geadviseerd en eventueel aangepast. Merk en kleur zijn volgens ons ondergeschikt aan stabiliteit, soepelheid, pasvorm en schokdemping.

MAG IK TERUGKOMEN MET MIJN LOOPSCHOENEN ALS HET NIET GOED GAAT?

Indien na een aantal loopsessies blijkt dat er toch iets niet helemaal goed zit bent u zeker welkom voor een extra analyse. We zullen opnieuw het looppatroon bekijken en indien mogelijk (en afhankelijk van de oorzaak van de klacht) de schoenen voor u aanpassen in ons atelier. Deze service na verkoop is bovendien gratis.

MOET IK EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR HET OPMETEN VAN STEUNZOLEN?

U dient een afspraak te maken voor de opmeting van steunzolen. Dit is mogelijk via ons online systeem. Steunzolen worden gemaakt in ons eigen atelier te Paal. U kan hier niet op wachten. Voor D3D steunzolen moet u rekenen op 1 week, voor 3D Phit ongeveer 2 weken.

Klik hier om je afspraak online te maken.

Breng zeker de schoenen mee waarin de zolen zullen gedragen worden.

HOE LANG GAAN STEUNZOLEN MEE?

Bij dagelijks gebruik ongeveer 1 jaar. Indien de zolen enkel gebruikt worden bij lopen (2 à 3 keer/week) ongeveer 2 generaties loopschoenen (dus ong. 2000km). Uiteraard hangt levensduur af van het type zool, het gebruikte materiaal en het lichaamsgewicht.

PASSEN DE STEUNZOLEN VAN RUNNERS' LAB IN ALLE SCHOENEN?

Het is niet mogelijk om één zool te maken die in alle soorten schoenen perfect past aangezien er teveel verschil is in de pasvorm van de schoenen. Wij kunnen wel verschillende steunzolen maken, aangepast aan het type schoen. M.a.w. de steunzool voor een smalle geklede dagelijkse schoen maat 42 zal er anders uitzien dan de steunzool voor een loopschoen maat 42.

MAKEN JULLIE OOK STEUNZOLEN VOOR KINDEREN?

Indien aangeraden of op advies van een specialist maken wij ook zolen voor kinderen.

HOE LANG DUURT HET OM STEUNZOLEN TE MAKEN?

Het opmeten neemt 20 à 30 minuten in beslag. Indien opgemeten en afgehaald in Zwijndrecht zijn de zolen doorgaans 3 à 4 werkdagen later klaar voor afhaling. Voor onze andere filialen (Gent en Beringen) dient u enkele dagen extra te rekenen voor het transport vanuit Zwijndrecht.

Verzenden per post is mogelijk.

HOEVEEL KOSTEN JULLIE STEUNZOLEN?

De prijs van steunzolen bedraagt doorgaans €99. Voor specifieke aanpassingen zoals uitsparing hielspoor, ophogingen en speciale bekleding wordt een extra kost aangerekend.

Meer info vindt u hier.

WORDEN STEUNZOLEN VAN RUNNERS' LAB TERUGBETAALD DOOR HET ZIEKENFONDS?

Een groot aantal ziekenfondsen hebben podologie erkend.
We hebben erkende podologen in dienst die de steunzool analyses doen en kunnen voor de desbetreffende ziekenfondsen de terugbetalings formulieren ondertekenen. Breng jouw aanvraagformulier mee naar de winkel. 

Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË