08 AUGUST 2022   l   WEBSHOP

Testpanel spreekt zich uit | Brooks Glycerin 20 wederom geprezen om zijn comfort

Luxueuze demping, ultrazacht, uitmuntend comfort. Drie kwaliteiten die bij het gros van de lopers in de smaak valt. Drie kwaliteiten waar de Brooks Glycerin om bekend staat. Versie 20 voegt een vleugje innovatie toe aan de collectie. Wij testten hem.

Meest innovatieve dempingstechniek

Voor de eerste Brooks Glycerin moeten we terug naar de jaren ’90. De eerste versie valt niet meer te rijmen met deze nieuwste, 20ste versie. Al was er één rode draad in dit model: de Brooks Glycerin kon altijd rekenen op de meest innovatieve dempingstechniek van het merk. In het geval van de Brooks Glycerin 20? Het nitrogen-infused DNA loft v3. Voilà, daar heb je de verklaring voor zijn opmerkelijke zachtheid en ongeëvenaarde comfort.

Nog opvallend? De verbeterde pasvorm van deze nieuwste versie. Het nieuwe ultralicht bovenwerk doet meer dan enkel het gewicht van de schoen drukken. Het zorgt voor een secuur pasgevoel door de voet perfect op zijn plaats te houden. Dit lijkt vanzelfsprekend, dat is het niet. De midden- en buitenzool werd overigens hertekend en is daarmee iets breder dan zijn voorgangers.

Met vlag en wimpel test doorstaan

We lieten het al vallen. De schoen werd door ons getest. Of beter gezegd, de schoen werd door een enthousiaste bende lopers getest tijdens onze Brooks City Run. Een snel, maar doorgedreven vragenrondje leerde ons het volgende. “Heel licht aan de voet”, “Voelt heel zacht en soepel”, “Aangename schoen voor duurlopen”, “Heel solide gevoel, ook op kasseien en dergelijke”, “Schoen met een heel goede demping en pasvorm”, “Beter loopgevoel dan met de Glycerin 19”. En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Als er toch één minpuntje naar boven kwam bij ons testpanel, dan werd er naar de stabiliteit van de schoen gewezen. Al waren de meningen daar heel uiteenlopend over. Is dat een probleem? Niet als je ook de Brooks Glycerin 20 GTS in de aanbieding hebt. Zelfde schoen, maar met guide rails als extraatje. In mensentaal? Een betere ondersteuning en stabiliteit. Als de stabiliteit voor sommigen al een probleem was, dan is dat bij deze opgelost.

Verkrijgbaar bij Runners' lab

De Brooks Glycerin 20 kon na afloop van ons event een fraai rapport voorleggen. Wij waren al fan, maar bij deze kunnen we nu met zekerheid concluderen dat hij ook bij jullie in de smaak valt. Deze comfortabele loopschoen is misschien wel de schoen waar jij naar op zoek bent. Om dat uit te maken, ben je altijd welkom in één van onze winkels om hem zelf te testen. Of vraag via de WhatsApp Live Chat (+32 479 05 65 99) bijkomend advies aan onze adviseurs voor aankoop in onze webshop.

Tags: Brooks

Deel dit artikel


the latest news

TEAM RUNNERS' LAB

Transalpine Run | Hoe #teamrunnerslab zich de geschiedenisboeken inliep

Nog nooit won een Belgisch duo een étappe van de Transalpine Run. Vorige week slaagden Koen Wilssens en Krijn Van Koolwijk drie keer in deze opzet bij de masters. Ze namen de eindoverwinning mee naar huis. Een terugblik op deze stunt van buitenaf.

Tags: #teamrunnerslab, Transalpine Run

VACATURES

Vacature | Orthopedisch schoenmaker

#teamrunnerslab zoekt een nieuwe kracht om het team te versterken. Lees snel verder om te weten of deze vacature jou op het lijf geschreven is.

Tags: werken bij Runners' lab, #teamrunnerslab

VACATURES

Vacature | Adviseur te Gent, Zwijndrecht, Paal of Zaventem

#teamrunnerslab zoekt versterking voor het filiaal in Gent, Zwijndrecht, Paal-Beringen of Zaventem. Lees snel verder om te weten of deze vacature van adviseur jou op het lijf geschreven is.

Tags: werken bij Runners' lab, vacature


--> Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË